Sådan klargør du din græsplæne til foråret

Det virker stadig meget langt væk nu, men forår og sommer nærmer sig. På denne tid af året vil du gerne nyde smukt grønt græs i haven – eller godt, hele året selvfølgelig. Du kan allerede tage et par trin i at passe på din græsplæne. På denne måde er den klar, når du vil sidde i haven!

For at holde din græsplæne sund skal du gøre følgende: skærer, sår, spreder kalk, befrugter og klipper. Sig whut! Det lyder ret kompliceret, ikke sandt? Vær ikke urolig. Vi forklarer det for dig i almindeligt sprog.

Fjern mos og grøntsagsaffald
Skarphed er et svært ord for at fjerne mos og blade fra din græsplæne. Det er vigtigt, at regnvandet kan nå bunden af ​​haven godt. Når de koldeste måneder er forbi, er der ofte vokset et hårdt lag planteaffald på dit græs. Hvis du fjerner disse, kan regnvandet vende tilbage til jorden. Du kan gøre dette med en særlig skarp rive. Gør dette ikke mere end en gang om året. Den bedste tid på året til at gøre dette er i marts.

Slippe af med skaldede pletter
Efter vinteren risikerer du bare pletter: dit græs vil så se meget mindre attraktivt ud. Du kan bruge græsfrø på disse steder. Så vokser det pænt tilbage, og du får en jævn helhed. Det er bedst at gøre dette i april.

Hvis du vil dyrke et helt nyt græs, skal du begynde at sprede græsfrø fra midten af ​​april til slutningen af ​​maj. Det er vigtigt, at det er mere end 10 ° C udenfor.

Ekstra ernæring til din græsplæne
Gødning af dit græs i ny og næ gør underværker. Gør dette i marts og april måned. Det er ikke svært: drys et lag ovenpå. Hvis du har en meget stor have med græs, kan du også bruge en spreder til dette. På denne måde aflaster du ryggen. For mere om dette, læs vores blog havearbejde uden rygsmerter: 8 tips.

Kridt
Jordens rette surhedsgrad sikrer en sund græsplæne. Det opnår du ved at sprede kalk en gang om året. Hvor ofte du gør dette afhænger af surhedsgraden, så sørg for at tjekke med dit havecenter.

Og når det virkelig er forår, kan vi gå udenfor! Du klipper din græsplæne ugentligt fra maj til slutningen af ​​september. Vær tålmodig.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.