Disse 9 planter klarer sig godt i din have i løbet af efteråret

En bar have med efterår er slet ikke nødvendig. Du har stadig nok blomstrer til at give din have ekstra farve. Nogle planter er endda hårdføre! Og selv uden blomster er der masser af muligheder for at lysne din have op, for eksempel med forskellige typer prydgræs. Eller hvad med en rødfarvet hæk?jernklædt
Verdena, på latin: Verdena bonariensis, er en staude, der klarer sig godt i løbet af efteråret. Forsvinder det i de virkelig kolde måneder? Ingen problemer. Planten er så stærk, at den ofte spontant dukker op igen om foråret. Og om sommeren tiltrækker den sommerfugle!

Lampe renere græs
Lampeskærmsgræs er et af prydgræsserne. Med sine høje fjer er det bestemt et blikfang i haven.

buksbom
Denne plante er ikke særlig original, men dette er måden at give din have en smuk grøn farve i hele efteråret og vinteren. Beskær den til en flot form, for eksempel en rund kugle. Buksbom kommer også til sin ret i en gryde.

viburnum
Viburnum, eller snebold, kommer fra moskusurtfamilien. Du kan finde den i mange variationer, hvid, lyserød, lys rød … Planten kan tåle meget, selv temperaturer ned til -10 grader Celsius! Smuk i din kant eller i en urtepotte.

 

Virginia creeper
Virginia creeper er en stor succes i løbet af efteråret. Det er fordi bladene bliver fra grønne til røde. Denne klatreplante kan slå og er bedst placeret mod et hegn eller en pergola.

 

vinter jasmin
Vinterjasminen blomstrer fra december til februar. Ideel, hvis du vil give din have lidt farve i de virkelig kolde måneder. Planten stammer fra Kina. Og den er også populær på Instagram.

 

mahogni
Og endnu en fin plante med gule blomster. Mahonia, eller mahogni busk, er en prydbuske, der kan blive op til 120 til 150 cm. Dejlig detalje: når blomsten blomstrer, vises blå-sorte bær her. Desværre kan du ikke spise dem.

pampas græs
En anden fin type prydgræs. Pampas græs er meget højere end lampe renere græs. I øvrigt kombinerer de to også fantastisk med hinanden, som du kan se herunder. Du kan se pampas græsset mere i baggrunden. Smukt billede ikke sandt? Pampas græs kan blive op til 240 cm højt.

efterår aster
Efterårets aster er også populær på Insta. Dette er en meget god mulighed, hvis du stadig vil beholde den sommerfølelse lidt. Du ser det i mange forskellige farver. Den lilla aster danner her en overraskende kontrast med de gule, røde og orange blomster og planter.

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.